Login for PhD students at UCPH      Login for others
Medietræning og forskningsformidling for ph.d.´ere
Provider: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Activity no.: 2000-16-00-05Activity has taken place
Date and timeNovember 2016
[antalgange]1
Regular seats30
ECTS credits1.00
Contact personDitte Wachs    E-mail address: ztw492@alumni.ku.dk
Enrolment Handling/Course OrganiserDitte Wachs    E-mail address: ztw492@alumni.ku.dk

Aim and content
Medietræning og forskningsformidling for ph.d.´ere

Skriv levende, lær at ”tale i trekanter” - og få journalisten til at arbejde for dig

Kursus i forskningsformidling for samfundsvidenskabelige ph.d.-studerende
To-dages-workshop d. 9. og 10. november 2016

Journalister elsker forskere - men forskere har det nogle gange lidt svært med journalister, som forenkler citater til ugenkendelighed, glemmer nuancerne og fokuserer på sensationer og konflikter i stedet for på fakta.

Som forsker ser du verden på én måde, journalister ser den anderledes, men arbejdet med medierne er en effektiv måde at formidle din forskning, og med nogle enkle tricks kan du lære at blive rigtig god til det.

På denne workshop har du chancen for at komme ind i hovedet på journalisterne og forstå, hvorfor de spørger og skriver, som de gør. Du vil høre om nyhedskriterier, spidsvinkling og aktualitetskroge og få en stribe tips til, hvornår du skal sige ja og nej til en journalist, og hvordan du varetager dine interesser og din integritet som forsker i mødet med medierne.

Vi træner også budskaber, arbejder med gode og dårlige svar og giver dig redskaberne til at få det ud af interviewet, som gavner dig og dit arbejde. Redskaber, som også vil gøre dig til en bedre underviser, en bedre fortæller og som vil forbedre dine tekster, når du skriver ansøgninger.

Workshoppen ledes af journalist og kommunikationskonsulent på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Janni Brixen og kommunikationsmedarbejder ved Antropologi og Sociologi Jon Clausen.
Workshop-indhold
• introduktion til mediernes virkelighed
• samarbejdet med journalister og redaktører (aftaler og citat-tjek)
• brug sproget og skriv om din forskning på en lettilgængelig og levende måde
• skriveøvelser
• lær at arbejde med budskaber og vinkler
• interview-øvelser
• forstå målgrupper og mediestrategier
• samspillet mellem det proaktive og reaktive pressearbejde
• Gode råd fra en medievant forskerkollega
• Sociale medier og tips til at bruge Twitter

Workshoppen har fokus på at formidle dine forskningsresultater til en bredere målgruppe og vi tager afsæt i dit eget arbejde (fx dit speciale eller ph.d.-projekt). Med udgangspunkt i konkrete tekster og forskningsresultater arbejder vi med de medie-genrer, som er relevante for akademikere inden for det samfundsvidenskabelige felt. (fx nyhedsinterview, analyse, kronik, debatindlæg og pressemeddelelse)

Workshoppen foregår fra kl. 9-16 begge dage. Om aftenen på førstedagen får du en hjemmeopgave (en halv til en hel A4-side) som du skal aflevere på mail senest kl 23, da vi gennemgår opgaverne næste dag.

Målgruppe
Workshoppen henvender sig til alle – også nystartede – ph.d.-studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
Undervisningen gennemføres på dansk (eller engelsk, hvis der er deltagere, der ikke taler og skriver dansk.)

Underviserne:
Janni Brixen er journalist og kommunikationsmedarbejder på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og haransvar for fakultetets eksterne kommunikation til stakeholders, blandt andet i form af pressearbejde, medietræning af forskere og som projektleder for konferencer og andre af fakultetets større arrangementer. Som journalist er hun vant til at guide akademikere og forskere i samarbejdet med medierne og kender derfor akademikeres overvejelser om kompromiser og udfordringer, når det akademiske sprog skal oversættes til lettilgængeligt dansk.
Janni har fra 1992-2007 arbejdet som nyheds- og dokumentarjournalist i blandt andet DR og på TV2, og siden 2008 arbejdet med blandt andet radio og PR-opgaver for interesseorganisationer.
Jon Clausen er journalist og arbejder som kommunikationsmedarbejder ved Sociologisk Institut og Institut for Antropologi. Derudover koordinerer han kandidatuddannelsen Global Development.
Jon er uddannet fra RUC og har arbejdet med kommunikation, journalistik, web og sociale medier på Fyens Stiftstidende, i Udenrigsministeriet og for forskellige NGO´er.

Tid og sted
Workshoppen finder sted 9. og 10. november 2016
på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K, lokale 4.1.02 fra kl. 9:00 – 16:00.
Der vil være en let frokost begge dage kl. 12 og kaffe og kage/frugt i pauserne.

Før kursusstart
Knap tre uger før kursusstart – 22. oktober 2015 – skal du sende et eksempel på en tekst, du selv har skrevet til underviser Janni Brixen på jab@samf.ku.dk cc diw@samf.ku.dk.
Hvis det er en analyse, et debatindlæg, en kronik eller en pressemeddelelse, vil det være optimalt. Ellers send, hvad du har. Helst på 1-5 sider. Teksten vil blive brugt aktivt i undervisningsforløbet.

Tilmeldingsfrist
Tilmelding til Ditte Wachs på mail dih@samf.ku.dk senest 2. november 2016. HUSK at give besked om særlige spisevaner ? fx allergier, intolerance, vegetar mm.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Ditte Wachs på diw@samf.ku.dk eller 35 32 36 53.


Search
Click the search button to search Courses.


Course calendar
See which courses you can attend and when
JanFebMarApr
MayJunJulAug
SepOctNovDec